Stor og sterk-13924.JPG
 
 

VÅr filosofi

Hvorfor kvaliteten på maten til barnet ditt er så viktig…

De to første årene er avgjørende for barnets helse resten av livet. Immunsystemet styrkes, skjelettet vokser og koblinger i hjernen skapes. De riktige byggeklossene må være tilstede for at barnet skal utvikle seg optimalt. Det har aldri vært viktigere å gi næringsrik mat. Samtidig har nybakte foreldre aldri hatt så dårlig tid til å lage mat som nå.

Skillet mellom hjemmelaget barnemat og barnemat fra butikken er stort.

  • Hjemme er maten fersk eller ferskfrosset. Maten fra butikken finner du i tørrvarehylla med en holdbarhet på opp til 2 år.

  • Hjemme kokes maten lett opp. Maten fra butikken kokes i 120 grader i ca 40 minutter - noe som gjør at mange av næringsstoffene går tapt under produksjonen.

  • Hjemme brukes matvarer du vet er næringsrike. Barnematen i butikken har ofte ris eller mais som hovedingrediens.

  • Hjemme brukes matvarer som er naturlig rik på vitaminer og mineraler. Maten fra butikken har ofte kunstig tilsatte vitaminer.

Vårt ideal er å være mest mulig lik hjemmelaget mat. Vi ønsker å viske ut skillet mellom hjemmelaget barnemat og barnemat fra butikken ved å være den første som tilbyr barnemat som er ferskere og varmet opp på en mer skånsom måte.

Vi har til sammen 8 år på skolebenken der vi har studert ernæring. I tillegg er vi småbarnsmammaer med et stort hjerte for alle barn. Derfor setter vi alltid barnas helse som første prioritet. Økologiske, nøye utvalgte råvarer, som er behandlet på en måte som bevarer mest mulig næring. All barnematen fra grogro er fri for melk og gluten.

  • Fett bør utgjøre 30-45% av det daglige energiinntaket til barn i alderen 6-11 måneder og 25-40% av energiinntaket til barn over 2 år i følge Helsedirektoratet. Fett i måltidet bidrar til et mer stabilt blodsukker og gjør måltidet mer fullverdig. Derfor har barnematen fra grogro et høyere innhold av fett enn hva vi ser i andre barnematprodukter på markedet.

  • Fri for, men rik på! grogro er helt fri for melk og gluten, og noen produkter er også fri for egg. Dette er fordi minst 6-8% av alle barn har matallergi og trenden er økende. Vi har ingen “spor av” i produksjonen vår.

  • Små barn er utsatt for jernmangel og den norske mor-og barn undersøkelsen viser at små barn ofte mangler B12, selen og jod. Målet vårt er at barnematen skal dekke behovet for disse i størst mulig grad. Vi har for eksempel tilsatt eggeplomme i havregrøten fordi den inneholder alle vitaminer unntatt vitamin C. En gul næringsbombe. Vi jobber stadig med produktutvikling og har et konstant fokus på å optimalisere sammensetning av ingredienser.

Barnet ditt skal vokse opp i verden vi tar vare på

Vi jobber for bedre miljøvalg hele veien.

Det finnes per idag ingen nedbrytbar emballasje til HPP-produksjon. Målet vårt er å ha nedbrytbar emballasje, men inntil denne løsningen finnes er vi nødt til å benytte oss av emballasje laget av plast. Plast er det mest miljøvennlige dersom det resirkuleres ifølge den Norske Emballasjeforeningen.

Utviklingsfondet er en selvstendig norsk miljø- og utviklingsorganisasjon som jobber med å bekjempe sult og fattigdom. De mener at økologisk matproduksjon er den mest bærekraftige og det stoler vi på at de har rett i. Vi handler også etter føre- var prinsippet og derfor er det naturlig for oss å velge matvarer med mindre sprøytemidler i til barn.

Vi er også i samarbeid med Chooose for å bli klimapositive, noe som betyr at bedriften får et positivt CO2- avtrykk.