Leverpostei til små barn med kun 3 ingredienser!

Du har sikkert hørt at små barn trenger jern og at det er viktig at vi som foreldre ser til at de små får mat som er rik på jern. Leverpostei er en god kilde til jern og perfekt til de minste.

Når du lager egen barnemat kan du røre i en teskje i den hjemmelagde grøten eller grønnsaksmosen, så booster du måltidet med ekstra jern som kroppen enkelt kan ta opp.

Stor%2Bog%2Bsterk-14233.jpg

Leverpostei for små barn

400 gram økologisk kyllinglever

200 gram meierismør

1,5 ss tørket timian


  • Skyll leveren i kaldt vann. Kutt den i biter og ta bort de hvite trådene.

  • Stek den i litt av smøret til den er gjennomstekt uten at den blir tørr. Er du usikker, ta en bit og kutt den i to. Den skal ikke være rød, men akkurat gjennomstekt.

  • Hell over i en foodprosessor. Del smøret i tre biter. Legg i en bit av smøret sammen med timian og kjør i en minutt.

  • Legg i en del til av smøret og kjør en minutt til. Legg i den siste biten av smøret og kjør til leverposteien er helt jevn og kremete.

Hell over leverposteien i bokser. Legg den du skal spise i kjøleskapet og frys ned de andre.

Den holder i en uke i kjøleskap.