Hvorfor grogro barnemat?

En barnematbok.

Kursing av foreldre i å lage hjemmelaget barnemat.

Mange år med ernæringsutdanning.

Noen bebiser senere.

Dette ble starten på grogro!

Hjemmelaget mat er best - ingen tvil. Men vi synes at forskjellen på hjemmelaget barnemat og barnemat fra butikken var alt for stor. Barnematen i butikken står ute i romtemperatur i opp til to år og er så langt fra ferskt som det kan bli.

Da vi fikk barn føltes det ikke rett å gi barnemat som faktisk hadde blitt produsert før vårt eget barn. Vi ville ha fersk barnemat, som smaker bra og som inneholder næringsstoffer den lille kroppen trenger for å utvikle seg optimalt. Vi ville også at næringsstoffene skulle komme fra ordentlige matvarer og ikke bare være kunstig tilsatt. Vi ville kjøpe barnemat på butikken med god samvittighet!

Vi vet at kostholdet de første 1000 dagene legger grunnlaget for helsen til barnet resten av livet. Å gi næringsrik mat i denne perioden er den viktigste gaven vi som foreldre kan gi.

Derfor satser vi hus og hjem for å lage ferskere barnemat til deg. Vi bruker trykkbehandling i stedet for kraftig oppvarming fordi det bevarer næringsstoffer bedre. Vi bruker selvsagt økologiske råvarer og sist men ikke minst bruker vi ingredienser som gjør kroppen glad. Aldri gluten, melk, ris og rismel, varmebehandlede oljer eller fruktjuicekonsentrat. Alltid: Økologisk, ærlig og med fokus på det beste for barnet.

Eirik Bruset