NO-BAKE Råw Gulrotkake fra 1 år

Raw vegansk gulrotkake med grogro råwbar

Råw gulerotkake med lime og kokos glasur… Det var en munnfull, men det er dette også!! Denne råwkaken inneholder magevennlig fiber og sunt fett fra nøtter og kokos. Fri for melk og gluten og full av naturlig næring for de små. 

Er du overbevist? hahha la oss lage noe godt! 

Form: Glassbeholder fra Ikea (mål: 19 x 13 x 5,5 cm)

Råwkake bunn:

5 stk Råwbarer (eple, den grønne)

4 stk gulrøtter (raspet) Spar litt til pynt

1 ts fersk raspet ingefær

2 ss kokosmasse

Kokoslime glasur:

180 g cashewnøtter

4 ss kokoskrem (toppen av en kjølt kokosmelk) 125ml

1 1/2 lime (juicen)

2 ts kokosolje

1-2 ts honning/lønnesirup hvis barnet er under 1 år

Step-by-step video om hvordan du går frem finner du HER. 

Forberedelse: Start med å bløtlegge cashewnøttene i kokende vann i ca. 30 minutter. Denne lille detaljen løfter glasuren til nye høyder!

  1.  Hakk opp Råwbarer i små biter, rasp gulrøtter og ingefær.
  2. Miks Råwbarer og kokosmasse til du får en finere konsistens.
  3. Tilsett gulrøtter og ingefær, miks godt til deigen er jevn og formbar.
  4. Kle formen med plastfolie og press deigen jevnt ut. La den hvile mens du forbereder glasuren.

Glasur:

  1. Plasser alle ingrediensene i en blender. Bland til glasuren er silkemyk.
  2. Fordel glasuren over kaken, topp med litt ekstra raspet gulrot, og sett kaken i fryseren i 3-4 timer.

La kaken mykne i romtemperatur i 30 minutter  før servering for den ultimate smaksopplevelsen.

Håper det smaker! 

Tilbake til bloggen